Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 NEDEN WEB SİTENİZ OLMALI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hacked
MASTER
MASTER
hacked


Mesaj Sayısı : 199
Kayıt tarihi : 08/03/08

NEDEN WEB SİTENİZ OLMALI Empty
MesajKonu: NEDEN WEB SİTENİZ OLMALI   NEDEN WEB SİTENİZ OLMALI EmptyPaz Mart 16, 2008 7:35 am

Kolay Kullanım
Site yönetimi ve dosyaların sunucuya kolayca aktarılması
HTML dışında da farklı dosya tiplerini tanıyabilme
Renkli kodlama
İyi bir dokümantasyon
Şablonlama ve proje desteği
Özelleştirebilme
CSS desteği

Bazı Düzenleyicilerin İncelemeleri

Microsoft Frontpage 2000:

Microsoft firmasının, kendi ürünü olan Word’e benzerliğiyle dikkat çeken, bu nedenlede birçok kullanıcıya kullanımı kolay gelen düzenleyicisidir.

Artıları: Frontpage en başta kullanması ve öğrenmesi kolay bir düzenleyicidir.Ayrıca Microsoft’un ISS Web sunucusuyla tümleşmesi çok iyidir.Frontpage görsel arabilimi (tam olmasada WYSIWYG denebilir) sayesinde hiçbir HTML kodu yazmadan Web siteleri oluşturabilmeyi sağlar.

Eksileri: Frontpage, önceden sizin düzenlemiş olabileceğiniz kodları, tekrardan düzenlemekte çok ısrarcıdır.Bu nedenle sayfa kodlarına elle müdahale etseniz bile, bir sonraki açışınızda bu ince ayarların silinme olasılığı yüksektir.

Allaire Homesite:

Piyasadaki en iyi HTML kod düzenleyicisi.

Artıları: En gelişmiş özelleştirebilme seçenekleri.Bir kod düzenleyicisi olsa da, sistemde IE4+ yüklüyse, sınırlı miktarda görsel tasarıma izin vermektedir.Bütünleşik FTP istemcisi, şablonlama desteği, siteleri projeler altında gruplandırma sistemi, yazım kontrolü, Perl-PHP-ASP-VBScript-Java-CSS- SMIL-ColdFusion gibi dilleri otomatik tanıma, Dreamweaver’la bütünleşme, istenen şekilde kodu girintileyebilme, çok iyi bir dokümantasyon, Homesite’la tümleşik çalışan bir sürümüyle gelmesi.

Eksileri: WYSIWYG düzenleyiler arayan kişiler için tam anlamıyla uygun olmaması, Windows 9x’de bellek kaçırması ve maalesef sadece Windows’ta çalışması.

Macromedia Dreamweaver:

Homesite’ın HTML kodu alanındaki liderliğini, WYSIWYG düzenleyiciler alanında paylaşan program

Artıları: Dreamweaver’ın ilk göze çarpan özelliği, görsel düzenleyiciler arasında en iyi tablolama desteğini sunmasıdır.HTML koduna fazla müdahale etmemesi, blokların kolayca seçilebilmesi, seçilen etiketlerin nerdeyse tüm özelliklerinin kolayca ayarlanabilmesi, tümleşik FTP istemcisi ve site yönetimi,çok iyi DHTML ve Frame desteği, Internet üzerinden de yüklenebilen etiketlerle genişletilebilmesi, tabloları katmanlara, katmanları tablolara çevirebilmesi, rehber resim desteği, Homesite’la bütünleşme.

Eksileri: Homesite kadar iyi bir doğrudan HTML kodu yazımı olmaması ve maalesef sadece Windows ve MacOs’da çalışması.

HotDog Pro:

Birkaç yıl öncesine kadar görsel olmayan düzenleyiciler piyasasında Homesite’la başabaş giden bu program, yeni sürümlerinin sık sık göçmesi, firmanın yanlış taktikler izlemesi gibi nedenlerle popülerliğini yitirmiştir.

Artıları: Birçok özelleştirebilme seçeneği, tablo ve frame’lerin yaratılmasında kullanılabilen sihirbazlar, tümleştirilebilentarayıcı desteği, site yönetimi, ftp istemcisi, renkli kodlama.

Eksileri: Sık sık göçmesi, zayıf dokümantasyon ve çalışmayı engelleyici ses efektleri

Web Sayfalarının Tasarlanması

Yukarıda incelemesini yaptığımız birçok web editörü size HTML dilini bilmeden, HTML kodlarını kullanarak web sitesi yapma imkanı veriyor.Bu tip editörler sitenizde yaptığınız her adımı, otomatikman HTML koduna çeviriyor.
Peki o zaman neden HTML öğrenmelisiniz?HTML öğrenmelisiniz çünkü:
En basit neden; eğer iyi bir webmaster olmak istiyorsanız, ve HTML bilmeden sadece bu tür programları kullanmayı düşünüyorsanız, muhtemelen programın verdiği, programdan kaynaklanan en küçük bir hatada eliniz kolunuz bağlı kalacaktır.
Lisans gerektiren programlar: Birçok kaliteli "HTML çevirici" programını kullanmak için, o programın lisansına sahip olmanız gerekir. Ve bu da genelde büyük paralar gerektirir.

HTML Nedir?

HTML, Hyper Text Mark-up Language'ın kısaltılmışıdır. Türkçe karşılığı Hiper Metin İşaretleme Dili'dir. Browserlar tarafından tanınıp yorumlanabilen metin tabanlı bir dildir ve metnin browser tarafından yorumlanması sonucu da web sayfaları elde edilir. Yazdığınız kodların browser tarafından alınıp yorumlanabilmesi için, dosyalarınızın uzantısının ".htm" veya ".html" olması gerekir.
HTML de her işaretleme dilindeki gibi komutlardan oluşur, bu komutlara tag veya mark-up denir. Tag'ler herhangi bir metinden farklı oldukları browser tarafından anlaşılabilsin diye "<" ve ">" işaretlerinin arasına yazılır. Her tag'in bir başlangıcı ve bitişi vardır. Bitiş tag'lerinde, "<" işaretinden sonra tag'in bitiş tag'i olduğunu belirtmek için "/" işareti kullanılır. Bir örnek ile göstermemiz gerekirse;

Bu bir Paragraf tag'idir.

Temel Komutlar:


Tüm HTML dokümanını içine alan en temel tag'dir ve dokümanın HTML ile yazıldığını browser'a bildirir.

Bu tag'in arasına yazılan her şey, sayfanın tanımını oluşturur. Buna sayfanın başlığı da dahildir. Ayrıca meta takıları da bu tag'in arasına yazılır:

: Sayfa başlığıdır. Bu tag'in arasına yazılan her şey sayfamızın ismi olacak ve başlık çubuğunda görüntülenecektir.

META Etiketi: Arama motorlarında iyi bir sıralama kapmak için meta etiketleri içerisine yazdığımız notlar çok önemlidir.

Örneğin “Afyon Kocatepe Üniversitesi†sitesinin Meta etiketleri şöyle olabilir:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
NEDEN WEB SİTENİZ OLMALI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Bilgisayar Güvenliği-
Buraya geçin: